Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyerekcipő blog

2020. 01. 10. 12:59:37

Supinált cipők ,supinált szandálok

 
 

Mikor van szükség supinált cipőre?

Ha a láb izmainak fejlődése valamilyen oknál fogva nem tud lépést tartani a gyermek növekedésével (magasságának, testsúlyának növekedésével) vagy ha a bokaszalagok gyengék, akkor a sarkak elkezdenek befelé dőlni, a gyerek a testsúlyát sarkai belső részére helyezi. A bokák egymás felé borulnak. (a lábszár és a sarokcsont nem egymás tengelyében helyezkedik el)

Ebben az esetben mindenképp célszerű egy ortopéd orvost felkeresni, aki a későbbi problémák megelőzésére javasolhatja a supinált cipő hordásának megkezdését. Ezek a deformitások az esetek döntő többségében kisgyermekkorban megfelelő lábbeli használatával korrigálhatóak. Ezt a korrekciót segíti a speciális gyerekcipő választása.

A supináló, kifelé döntött sarkú cipő jellemzői:
- speciális belső formával és konstrukcióval kialakított lábbeli, amely alkalmas a fejlődő gyermeklábak saroktengely deformációjának korrekciós kezelésére.
-speciálisan kialakított döntött talppal és külön hozzá gyártott kaptafával készül
-SARKA BELÜLRŐL KIFELÉ DÖNTÖTT, kb. 4,5mm-rel magasabb a sarok belső oldala a külsőnél
-talpa rugalmas, de nem túl hajlékony, ezáltal biztosítja a lábfej stabilitását
-KORRIGÁLJA a boka bedőlését, annak ellensúlyozását, utókezelését szolgálja.
- a speciális sarok a korrigált helyzettel a LÁBBOLTOZAT KIALAKULÁSÁT SEGÍTI, a gyengült talpizmokat (melyek feladata a boltozat fenntartása) aktív működésre serkenti.
-magasan vezetett ERŐSÍTETT KÉRGÜK és felsőrészük van, ami a gyerek lábának stabilitást és biztonságot kölcsönöz.
-csak a gyermekláb kezelésére alkalmas szakorvos tanácsára, ha a gyermekláb fejlődése kisebb korrekciót igényel.
-orvostechnikai eszköz, mely Egészségpénztárra elszámolható.

 

Miért jó a supinált Szamos Kölyök cipő?
-hozzájárul az egészséges gyermekláb fejlődéséhez
-speciális belső forma és konstrukció jellemzi
-alkalmas a fejlődő gyereklábak saroktengely deformációjának korrekciós kezelésére
-sarka belülről kifelé döntött, a sarok belső része kb. 4,5 mm-rel magasabb a külsőnél
-korrigálja a boka bedőlését
-nem engedi feszülni a bokaszalagokat
-természetes labilitást okozva tornáztatja a talpizmokat

 

SPECIÁLIS BELSŐ FORMA ÉS KONSTRUKCIÓ

BELSŐ FORMA

  • A cipők speciális belső formáját a sajátosan kialakított kapta határozza meg. A kapta szerkesztésénél figyelembe veszik a gyermekláb anatómiai sajátosságait, valamint a cipő használati körülményeit.
  • A SUPINÁLT Szamos Kölyök cipőknél használt kaptafa orrészén tágas és magas, hogy az ujjak jól elhelyezkedhessenek. A sarokrész húsrésze a bébi és kis gyermek méretek esetében teltebb. A sarok magassága bébi cipők esetében 2-3 mm, kisgyermek és gyermekcipők esetében 5-10 mm.

KONSTRUKCIÓ:

  • A cipők takarják a gyermekláb külső és belső oldalát. A szárrészen felerősített elemek 5-7 mm szabályozást tesznek lehetővé.
  • A cipők lábra adása és levétele a lábról egyszerű módszerrel van megoldva, csattal vagy tépőzárral, ezzel is segítve az anyukákat és a gyerekeket. Fűzős cipők esetében a nyitást az előrehozott fűzőrész tervezésével oldották meg.
  • A megerősített kéreg megtámasztja a saroktő csontjait.
  • A cipő előrésze az anatómiai követelmények szerint és a gyermek láb fejlődési szakaszai szerint kerül kialakításra
  • A SUPINÁLT vagy döntött Szamos Kölyök gyermekcipők sarok ékkel vannak ellátva. A döntött sarok egy merev kezelő alkatrész, amely a használat alatt nem ad lehetőséget a saroktengely módosulására.
  • A talp anyaga hajlékony, hogy elősegítse a lábujjak kaparó mozgását és a gyors tipegést.
  • A lábbal érintkező részeken nagyon puha természetes bőr bélést használnak, ami elősegíti a láb levegőzését, növelve a gyermek komfort érzetét, illetve a támasztó alkatrészek közzé habszivacs réteget helyeznek el, modelltől függően.
2020. 01. 10. 12:24:41

 

Gyermekünk egészséges fejlődése

10-12 hónapos kor

környékén felállnak, majd bútorok mentén lépegetnek. A tárgyakat elkezdik dobálni, egyre kevésbé vesz tárgyakat szájba. Egy éves korban látása már hasonló a felnőttéhez. Apróbb tárgyakat pedig már hüvelykujj és mutatóujj hegye közé vesz, csipppentő fogással. Szeret pakolni. Egy évesen kezd kanállal próbálkozni, de még kiborítja.

14 hónapos korban

megteszik önálló első lépéseiket. Kezdetben széles alapon, teli talppal járnak, karjukkal próbálnak egyensúlyozni, majd a következő hónapokban az érett járás során ez a kartartás megszűnik és szépen sarokról lábujjhegyre gördülnek. Ekkorra annyira fejlett az elengedés a kézben, hogy 2 kockát egymásra tudnak tenni.

Másfél évesen

3 kockából tornyot épít. A csukló kifelé csavaró mozgásának ügyesedésével már szabályosan eszik kanállal, pohárból tisztán iszik. Ruháit elkezdi levenni.

A 2 éves gyermek

fut, mászik, lépcsőn mellélépve közlekedik, labdát rúg, jól fut. Könyvben lapoz, tisztán eszik, kezet mos.

2,5 évesen 

páros lábbal ugrál, egy lábon pár másodpercig megáll. 5-6 kockából tornyot épít. Rajzolni kezd, kezdetben körkörös firkát.

3 évesen

triciklizik, lépcsőn váltott lábbal közlekedik. 9-10 kockából épít tornyot. Rajzát megnevezi, de még nem felismerhető. Emberrajza fej-láb alak. Ollóval vág, gyöngyöt fűz. Önállóan levetkőzik. A kezesség kialakulása a 3-4. évre tehető.

4 évesen

váltott lábbal ugrál, labdát felső dobással dob.Ceruzát ujjai közé fogja, rajza már felismerhető, de aránytalan, vagy egyes helyeken nem érintkezik (ház teteje lebeg).

5 évesen

folyamatosan rohangál, biciklizik. Úgy rajzolja a világot, ahogyan ismeri, gyakran átlátszó, egyidejűleg több nézőpontból rajzol. A rajzolt embernek már 6 testrésze van. Önállóan felöltözik.

6 évesen

A rajzolt az emberen már ruhát is látunk.
Iskolás korra szabályos ceruzafogás alakul ki.

2020. 01. 10. 11:09:17

Hogy kik vagyunk mi?

Cégünk 2016 óta foglalkozik egészséges gyerekcipők és gyerekszandálok forgalmazásával melyek között megtalálhatóak a lány illetve a fiú lábbelik supinált és formatalpas változatban is. Két budapesti üzletünk mellett már elindítottuk webáruházunkat is, hogy az ország többi településén is elérhetőek legyenek termékeink, emellett próbálunk minél alacsonyabb szállítási díjakat alkalmazni, hogy. ez a pluszköltség ne terhelje nagyon vásárlóinkat. Minden gyereklábra egyéni igény szerint ajánljuk szandáljainkat illetve cipőinket mert két egyforma gyerekláb nincsen. A jó gyerekcipő erős, zárt kéreggel rendelkezik és hajlékony talppal, emellett természetes alapanyagokból (bőr) készül és ezáltal lélegzik, nem engedi a lábat beleizzadni a cipőbe. Supinált és formatalpas cipők és szandálok széles választékát forgalmazzuk akár télre akár nyárra vagy átmeneti időszakra. Forgalmazott márkáink az alábbiak - Asso, - D.D.Step, - Ponte20, - Linea, - Richter, - Salus, - Superfit, - Szamos. Üzleteinkben készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőségek közül választhat, webáruházunkban utánvét, előreutalás és bankkártyás fizetési lehetőségek állnak rendelkezésre. Jelenleg két futárszolgálattal dolgozuk, ezek az MPL és a Foxpost. Csomagjaink 98%-ban egy vagy két munkanap alatt eljutnak megrendelőinkhez akár házhoz akár csomagautómatába rendelik.

2020. 01. 10. 10:15:35

 

Akciós gyerekcipők és gyerekszandálok széles választékával várjuk online és személyesen.

2019. 10. 11. 20:04:55

Szamoskölyök

A 100% magyar tulajdonban lévő Szamos cipőgyár 2007 óta gyárt minőségi gyermekcipőket. Kínálatukban a formatalpas cipők és szandálok 17-es mérettől 40-es méretig, supinált cipőik és szandáljaik 18-as mérettől 35-ös méretig széles választékban találhatók meg. Supinált cipőikkel és szandáljaikkal 2015-ben elnyerték a Magyar Termék Nagydíjat mellyel a minőség mellett az egészséges cipők gyártásában is a legnépszerűbb hazai gyártók lettek. Termékeik kizárólag minőségi alapanyagokból, valódi bőr felhasználásával készülnek melyhez elengedhetetlen a kemény zárt kéreg, hajlékony talp és a párnázott szártető. A Szamoskölyök termékei biztosítják gyermekeink lábainak egészséges fejlődését így a csontok inak és izmok nem deformálódnak.

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén
Ingyenes szállítás 20.000 Ft feletti rendelés esetén