Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mikor szükséges a supinált cipő a gyereknek?

A szupináció latin eredetű szakkifejezés, jelentése: a láb belső szélének megemelése. A kisgyermekek talpa jellemzően egyenes és a bokájuk befelé dől. A fejlődésük során később alakul ki a homorú lábboltozat. A speciális kialakítású lábbelik ezt a folyamatot támogatják, miközben fontos szerepet játszanak a káros elváltozások megelőzésében. A DD Step cipő almárkájának tekinthető a Ponte20 és a szamos cipők supinált változatai segíthetnek a helyes lábtartás kialakitásában.

Mikor szükséges a supinált cipő a gyereknek?
Mikor szükséges a supinált cipő a gyereknek?

A supinált gyerekcipő egyre elterjedtebb a szülők körében, mondhatni divattá is vált. Sokak szerint felesleges a gyereknek a supinált cipő, csak azért propagálják, hogy minél többet adjanak el belőle. Mások úgy vannak vele, mindent meg akarnak tenni a baba egészséges fejlődéséért, és ez ne a cipőn múljon.

A kisbaba bokája a járás megkezdősétől adódóan befelé dől, ezért ajánlatos első cipőnek olyat venni, aminek erős kérge jól tartja a bokát. Ez a bedőlés körülbelül 10 fok körül szokott mozogni és csak átmeneti, legtöbbször idővel megszűnik. Ha a dőlés szöge nagyobb, mint 10 fok, akkor van szükség a supinált talpbetét vagy cipő viselésére. A step cipők első osztályú marhabőrből, rugalmas talpakkal és megfelelő keménységű kéreggel készülnek 19-36-os méretig.

A supinált jelentése tulajdonképpen egy apró változtatást rejt: a cipők sarokrésze kifelé döntött, azaz egy döntött sarokéket helyeznek a cipő talpának alsó részébe, hogy ezáltal a gyermek bokája ne tudjon befelé dőlni. A gyerekcipők között is számos választék található, lehetőségünk van vásárolni supinált szandál, papucs, vízálló gumicsizmák, vászoncipők közül.

Ezeknél a cipőknél fontos megjegyezni, hogy a boka kifelé dőlésével a testsúly a talp külső részére hárul, mely következtében a térdszalagok megfeszülnek és a csípőre is teher hárul. A merev talprész miatt a járás is nehezebb bennük. Mindezek ellenére a túlzott bedőlés rendkívül jól kezelhető ezekkel a cipőkkel, hiszen ha nem foglalkoznánk a problémával, annak sokkal súlyosabb egészségügyi kárait szenvednék el a gyerekek a későbbiekben.

Az oldal tetejére